tiistai 10. tammikuuta 2012

Pyjamapartyt

Elämä alkaa olla niin kiireistä, että toisinaan on vaikea löytää kaverien kesken edes yhteistä iltaa jolloin nähdä ajan kanssa. Nyt saatiin onneksi lyhyellä varoitusajalla sovittua pyjamapartyt meiän luona. Mikko oli reissussa ja mä olin ekaa kertaa koko viikonlopun yksin yötä kotona. En mitenkään fanita yksinäisiä öitä. Kun muutin ensimmäiseen omaan asuntoon Kamppiin, nukuin pari ensimmäistä yötä vasara yöpöydällä. Naurettavaa. Mutta en siis pistänyt myöskään pahitteeksi, että tytöt tulivat turvaamaan selustaa ;) Desipelit nousivat ainakin sen verran korkealle, että naapurit varmaan luulivat, että täällä oli menossa joku miesten saunailta.





Me tehtiin sushia sen verran, että sitä tosiaan olisi riittänyt miesten saunaporukallekkin ;) Tehtiin california-makeja, lohi-avocado makeja, tonnikalatahna makeja, homejuusto-päärynä makeja sekä tonnikala nigirejä. Ah. Oli kyllä hyvää, vaikka koostumus ei aina ollutkaan ihan ravintolatasoa. Sushin kanssa meillä oli tosi pirskahtelevaa luomu valkoviiniä. Se oli meille uusi tuttavuus, mutta hyvä sellainen. Ehkä tosin vähän liian hapokas sushin kanssa. Jälkiruuaksi oli valkosuklaa pannacottaa mansikoiden kanssa. Se on älyttömän helppo tehdä, mutta silti mielestäni aika kiva jälkiruoka. Vaikka ainekset eivät olekkaan kovin kevyet, se ei maistu kuitenkaan liian tuhdille jälkiruualle (ainakaan mun loputtomassa makea-mahassa) vaikka pääruoka olisikin raskas.



Valkosuklaa pannacotta

* 4 liivatelehteä
* 130g valkosuklaata
* 2dl maitoa
* 3dl kuohukermaa
* 2rkl hienoa sokeria
* ripaus vaniljasokeria 

* Päälle esim lakkoja, mansikoita tai mikä parasta, jos mahdollista niin esim mustaherukkalikööriä ja mustaherukoita. Tai vastaavasti lakkalikööriä ja lakkoja.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kiehauta maito ja kerma, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Puserra liivatelehdistä vesi ja liuota ne lämpimään kermaseokseen. Jaa seos laseihin, laita kylmään hyytymään n. 4 tunniksi. Valmistele marjat juuri ennen tarjoilua. Sekoita marjojen joukkoon likööri ja jaa marjaseos annosten päälle. Toimii :) 







Illalla me katottiin vielä yksi maksimaalisen siirappinen, romanttinen, draama. Yksi meistä torkkui sohvalla jo toisissa svääreissä ja väsymys alkoi painaa itse kunkin silmää. Loppuleffa meillä kuluikin keksiessä hieman omia repliikkejä ja juonenkulkuja. Vatsalihakset olivat koetuksella. Illan ainut traaginen vastoinkäyminen oli se, että me ei mahduttu kaikki samaan sänkyyn nukkumaan.

Aamupalaksi oli mutteripannulla tehtyä kaneli-lattea, mango-mansikka smoothiet, tuorepuristettua omenamehua ja croisantteja.  Mutta kaikki kiva loppuu aikanaan. Oli kyllä ihana viikonloppu vaikka kaipasinkin Mikkoa jo kotiin. Kiitos tytöt, olette kultaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti