perjantai 24. helmikuuta 2012

Lupaamani reseptit ...

Tässä vielä eiliseen "illallis"-postaukseen liittyvät reseptit, kun en eilen enää jaksanut niitä naputella. Toivottavasti niistä on jollekkin iloa. Itse olen erityisen rakastunut tuohon sienirisottoon.

Bruschetat 

Kävin ostamassa Hakaniemen hallista kuivattua luomu-tomaatti pyrettä johon lisäsin vain oliiviöljyä, vettä, basilikaa,suolaa, sokeria, mustapippuria, valkosipulia ja oreganoa ja voitelin leivät. Annoin seoksen seistä ja makuuntua n. puoli tuntia ennen levittämistä.

Päälle laitoin pienen pientä tomaattisilppua, tuorretta basilikaa ja mozzarella-juustoa. Ja uuniin 175`c ja noin 15 min. 



Saaristolaisleipä savulohitahnalla

Näitä olen tehnytkin jo aiemmin "blogiuran" aikana. Linkki saaristolaisleivän ohjeeseen ja linkki savulohitahnan ohjeeseen.Korvaa jälkimmäisessä ravut graavatulla kylmäsavulohella.


Suppilovahvero-parmesan-risotto

Tämän reseptin kopioin HS:n sivuilta, mutta muuntelin sitä hieman mieleisekseni. (Lähes tuplasin muunmuassa kaiken ei-sallitun: juuston, viinin, ja tuorejuuston määrän.) Risottoon voi käyttää monia muitakin sieniä, esim siitaketta tai herkkusieniä.
(4 annosta)

5 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
3 sipulia
4 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kanalientä
3 rkl voita
600 g kantarelleja (tai suppilovahveroita, herkkutatteja, mustiatorvisieniä)
suolaa, sitruunapippuria, mustapippuria ja valkopippuria
100 g parmesania
purkki jotakin tuorejuustoa esim. kevätsipuli/mustapippuri tms

-Valmista kanaliemi. Puhdista ja pilko sienet.
-Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää risottoriisi ja pyörittele hetki.
-Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna liemen imeytyä ennen kuin lisäät uutta. Näin saat risottoon oikean rakenteen.
-Paista sienet kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää vasta lopuksi voi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta sienet kypsän risoton sekaan.
-Lisää parmesan ja lusikoi tuorejuusto risoton sekaan. Viimeistele persiljalla tai rucolalla.
 
Vihje: Risottoriisin kuuluu olla melkein kypsää, al dente (hampaisiin tuntuvaa). Risoton rakenne on kuin löysää puuroa.


Pesto-feta-täytetyt kanafilerullat
kanafileitä
paketti fetajuustoa
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
purkki pestoa

mausteeksi suolaa, mustapippuria, sitruunapipuuria
hammastikkuja kiinnitykseen

Täytteeksi voi kokeilla mitä tahansa makua antavaa. Itse laitoin fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja pestoa. Tämä on tosi nopea, mutta silti tosi maukas ja hyvä piriste tavalliseen kanaan verrattuina.

Nuijin fileet ensiksi hieman litteämmiksi. Sekoitin paloitellut aineet tahnaksi. Täytettä tungetaan reilusti rintafileeseen tehtyyn taskuun tai päälle. Itse tungin päälle ja käänsin rullaksi. Lisäsin päälle vielä suolaa & pippuria. Fileet saa näppärästi kiinni hammastikuilla. Ne ruskistetaan ensiksi pannulla ja loppukypsennys on kätevintä hoitaa uunissa (170 asteessa max puolisen tuntia), ettei kanasta tule kuivaa tai sitkeää.



New York cheesecake & mustaherukkahyytelö

Yhdistelin taas kahta reseptiä toisiinsa. Lopputulos oli hyvä, mutta kakku olisi saanut olla kosteampi. Pidin kakkua tismalleen oikean ajan uunissa, mutta uunimme on sen verran tehokas, että olen ennenkin huomannut, että sen teho ei vastaa aina annettuja paistoaikoja. Olkaa siis varovaisia omienne kanssa!

pohja:

350 g Digestive keksejä tai muita vastaavia 
140 g voita 
kanelia


täyte: 
800g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia 
250 g ranskankermaa 
2 dl tomusokeria 
4 kananmunaa 
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa aivan hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin. Voitele irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle sekä reunoille. Laita vuoka kylmään.


Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää tomusokeri, kananmunat, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasaista, eikä siinä saisi olla ilmakuplia. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 170 asteisessa uunissa noin 1,5 h. Vuoraa pinta foliopaperilla, ettei pinta ruskistu. Kun kakku on kypsä, sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi jäähtymään. Nosta kakku sen jälkeen jääkaappiin ja tarjoile se kylmänä.


Mustaherukkahyytelö


Mustaherukoita n. 150g
Perunajauhoja n. 3 rkl
Hillosokeria n. 1 dl
Vettä n. 4 rkl

Tämän sovelsin omasta päästäni, joten en osaa antaa aivan tarkkoja määriäkään. Murskasin mustaherukat lusikalla kattilan pohjalle ja sekoittelin niistä sakean seoksen. Seoksesta tuli mieelstäni kiva lisä juustokakulle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti