tiistai 28. helmikuuta 2012

Italialainen leipä

Eilen meillä oli käymässä pikkuinen kummityttömme Elna Matilda vanhempineen. Koska kaikkien aikataulut olivat sen verran kiireisiä, päätimme kokkailla vasta kaikki yhdessä paikanpäällä. He tekivät kasvishöystöä halloumilla ja me italialaista leipää ja hedelmärahkaa. Teemana oli "lihatonta ja ei herkkuja". Hyvää oli.


Tein leipää ensimmäistä kertaa ja siitä tuli kyllä ihan hyvää, mutta aivan erilaista kun oletin. Ajattelin kokeilla seuraavalla kerralla täytteinä pestoa, basilikaa ja juustoa. Ohje oli kopioitu suoraan täältä, Kinuskikissan sivuilta. Tässä teille ohje...








Taikina:
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g hiivaa
5 dl hiivaleipäjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Täyte:

1 ½ sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
(1 dl hienonnettuja oliiveja)
2-3 tl oreganoa
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
nippu basilikanlehtiä

 
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Ripottele joukkoon tuore hiiva ja sekoita. Lisää vähän kerrallaan hiivaleipäjauhoja ja sitten vehnäjauhoja. Sekoita loppupuolella joukkoon oliiviöljy. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
 
Kuullota paistinpannulla sipuli ja valkosipuli. Anna jäähtyä. Pilko joukkoon aurinkokuivatut tomaatit (ja oliivit). Lisää oregano, mustapippuri, oliiviöljy ja basilikanlehdet.
Kauli taikina tasaiseksi, n. ½ cm paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte ja kääri tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta umpeen. Nosta rulla yhteen pitkään tai kahteen lyhyempään leipävuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti