maanantai 6. helmikuuta 2012

Top 1 salaatti !

Perjantaina meillä oli serkun kanssa tarkoitus laittaa ruokaa yhessä. Oltiin molemmat aika poikki ja nuutuneina kuluneesta viikosta. Ajateltiin kokeilla ystävän suosittelemaa punajuuri-vuohenjuustosalattia. Keksittiin siihen oma hunaja-rosmariini-öljykastike (joka ei nyt hirveästi ajatustyötä vaatinut). Siitä salaatista tuli aivan  i-h-a-n-a-a! Jos vain suinkin pidät vuohenjuustosta, voin erittäin lämpimästi suositella! Elvyttää nuutuneimmankin perjantain potilaan.


Salaatti

noin 5 punajuurta
pötkö vuohenjuustoa
salaattia (meillä oli Napolitana mix mm. basilikaa, rucolaa jne)
avocado tai kaksi
kurkkua
pussillinen cashew- pähkinöitä

Kastike
oliiviöljyä n. 4 rkl
hunajaa n. 2 tl
valkosipulia 
mustapippuria reippaasti
suolaa
rosmariinia n. 2 tl
timjamia n. 2tl
balsamicoa n. 1,5 rkl

Keitä punajuuria noin tunti. Valmista "salaattipeti" muista aineksista valmiiksi. Paahda cashewpähkinät pannulla juuri ennenkuin punajuuret ovat valmiita. Tee samoin myös vuohenjuustolle. (Huom! Pannun pitää olla tulikuuma ja juuston kylmä, jotta juusto paahtuu kauniisti eikä sula pannulle) Kuori ja pilko punajuuret salaattipedin päälle. Lisää vuohenjuusto, pähkinät ja kaada lopuksi hunajaöljy kaiken päälle. Ja eikun nautiskelemaan!









 Viininä meillä oli muistaakseni jotakin Chileläistä valkkaria. En kyllä nyt muista nimeä. Jokatapauksessa se oli kuivaa, hedelmäistä ja hieman kuplivaa. Sopi oikein hyvin salaatin seuralaiseksi, eikä ollut edes kallista.

Vinkiksi, jos testaatte salaattia kotona: punajuurten kypsymisessä kestää mielettömän kauan. Ei sovi siis kiireiselle tai nälkäiselle ruuanlaittajalle. Mekin stepattiin melkein tunti kattilan ääressä kun kummallakin oli jäätävä nälkä ja punajuuret senkun vaan porisi ja porisi. Mutta lopulta odotus palkittiin!

3 kommenttia:

  1. No men den här ser ju fantastisk ut! Tai jotain sinnepäin ;) //S

    VastaaPoista
  2. Jepa, eikä ole edes kovin kallista. Eikä ole hiilareita ;) Ihan niinkuin niitä ennenkään olisin välttänyt. Mutta jos jatkossa vaikka välttäis :D

    VastaaPoista