sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sadonkorjuuta metsässä ja puutarhassa

Kuluneena viikonloppuna M on ollut Kööpenhaminassa näkemässä muutamaan kaveria ja olen joutunut keksimään ikävääni vaikka mitä ohjelmaa. Perjantaina väänsin gradua iltaan asti, vaihdoin vapaalle ja käperryin kirjan ja koiran kanssa kotisohvalle Klaukkalassa. Oli ihana päästä taas käymään kotona. La kului häissä Tampereella ja sunnuntai kävimme veljen kanssa sienessä ja keräsin vähän puutarhan viimeisiä syyssatoja.


Hääpaikka oli kauniissa villassa josta oli ihanat maisemat järvelle. Kaikki oli tosi kauniisti somistettu ja laitettu. Istuttiin veljien kanssa pöydässä josta ei tunnettä ketään, mutta meininki oli tosi rento ja oli kiva tutustua uusiin ihmisiin.Sain yllätyksekseni suostuteltua yhden veljistä sieneen. Oli ihan mieletön sää! Myös Robin lähti mukaan vahtimaan meitä. Sitä tosin ei tarvinnut lainkaan suostutella matkaan. Se kävi sellaisilla ylikierroksilla, että koko auto tärisi matkalla metsään.


Marjat, perunat, yrtit, pavut, luumut, kriikunat, kirsikat, salaatit, sipulit, tomaatit, omenat yms kerättiin jo viimeistään viime viikon lopulla pois, mutta tälle viikonlopulle jäivät vielä päärynät ja viinirypäleet. Kotipuutarhan hommat ovat tuntuneet aina vain ikävältä velvollisuudelta, mutta nyt kaupungissa asuessani olen oppinut arvostamaan sitä kaikkea. Joten päivä kului viinitarhan orjana, kuten isäni kuittaili.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti