keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Sailoritytöt ja Skifferin luoto

Edellisessä blogipäivityksessäni jo pohdiskelin sitä, kuinka kesällä voi lomailla työpäivinäkin. Usein talvella sitä vaipuu töiden jälkeen johonkin ihme koomaan, eikä tulisi mieleenkään lähteä enää arki-iltoina viilettämään mihinkään.

Tänään töiden jälkeen polkaisin Kaivariin ja pian paikalle saapui loputkin meidän triosta - pyörällä. Suunnaatiin Skifferiholmenille, eli siihen pikkuiseen saarenpätkään Kaivopuiston edustalla. Lauttamatka saareen kesti vain muutaman minuutin. (Mutta maksoi 200m:n matkasta huolimatta 5 e!! )
Saaressa oli ihana, pieni, merihenkinen ravintola josta sai erinomaista pizzaa! Täytteet olivat aika eksoottisia (muikkua, mustaamakkaraa, savulohta, vuohenjuustoa, uppomunaa, mätiä, mansikoita, jokirapuja, chorizoa jne) mutta ainakin minut pizza todella hurmasi! Valitsin listalta mansikka-vuohenjuusto-pinjansiemen-rucola täytteisen pizzan, tai liuskan niinkuin ravintola itse niitä kutsui.

Aluksi pohdiskelin, että miten niin pikkuruisesta paikasta voi edes saada pizzaa kun keittiötä tai uunia ei näkynyt missään, mutta kun sain pizzalautasen eteeni, en moisia enää miettinyt. Pizza oli vakuuttava! Samoin ihana merituuli, aurinko, laineiden kimmellys, joutsenpoikue vieressä, viltit johon kääriytyä tuulen yltyessä ja ihana merellinen tunnelma.

Saarireissu hieman kirpaisi kukkaroa (skumppapullo 35e, pizza 14e ja laivamatka 5 e) mutta pienenä kesäherkutteluna se sallittakoon. Jokapäiväiseen terassilla istuskeluun paikka ei kuitenkaan oikein sovellu,(enkä ajatellut sellaista nyt muutenkaan harrastella) ellei nappaa räpylöitä messiin ja ui Skifferille.

Skifferinluodolla tarjoillaan kuulemma viikonloppuisin brunssiakin(22e sisältäen laivamatkan). Jos joku teistä uskaltautuu testaamaan sitä, tulkaa ihmeessä kertomaan tännekkin, että minkälainen se oli!

2 kommenttia:

 1. Aiii että kun on hyvännäköset pitsat ja jätskit! Pelkät kuvat sai kyllä veden kielelle :P

  Kiitos paljon blogivisiitistä ja kivasta kommentista :]

  -Outi

  VastaaPoista
 2. Skifferi oli mulle vielä keväällä ihan tuntematon paikka. Blogit ja lehdet täyttyivät kuitenkin alkukesästä Skifferin kehuista joten päätin selvittää mikä ihmeen paikka se on. Onneksi selvitin, vietin täällä varmaan yhden kivoimmista kesälomapäivistä. :)

  Jotenkin kyllä masentaa lueskella näitä kesäisiä postauksia kun ulkona on synkkää ja pimeää.. Miksi kesän pitää olla niin kovin lyhyt? Nyyh!

  VastaaPoista