perjantai 9. maaliskuuta 2012

TOM KHA KAI - Thaimaata lautasella

Me oltiin viime heinäkuussa Thaimaassa honeymoonia viettämässä ja yksi unohtumattomimmista kokemuksista oli Thaimaalainen ruokakulttuuri. Erityisesti mieleen jäi Tom Kha Kai, Thaimaalainen kana-kookoskeitto. Se oli yksinkertaista, mutta makuhermoja hivelevää! Takaisin Suomeen päästyämme keittoa on tullut kokeiltua useamman kerran.











Kotona kokkaillessani olen soveltanut kahta eri reseptiä. Toinen on Puolialastoman kokin sivuilta ja toinen taas on Kokit ja potit sivustolta. Lisäksi viimeisimmällä kokkauskerralla heitin keittoon myös porkkanaa, perunaa ja ekstramääärn sipulia ja sieniä, jotta keitosta tulisi ruokaisampaa. Keittoa voisi mielestäni myös hieman sakeuttaa. Tässä oma versioni.


5dl kookosmaitoa
ripaus kanalientä tai 1 kanaliemikuutio
3-4 dl vettä
1 sitruunaruohon varsi (tai 1tl sitruunaruohotahnaa jos et saa sitruunaruohoa käsiisi), valkoinen osa paloiteltuna
muutamia parin sentin mittainen pala inkivääriä ohuehkoina siivuina 

reilu nippu kevätsipulia tai 2-3tavallista sipulia.
2 broilerin rintafileetä ohuina siivuina
2rkl kalakastiketta
1tl palmusokeria (tai vaikka ruokosokeria ellet löydä palmusokeria)
200g kypsiä miniluumutomaatteja 

200g herkkusieniä
5 rkl limettimehua
6 pientä kaffirlimen lehteä
3-5 linnunsilmächiliä hienonnettuna tai 2 pitkää punaista chiliä hienoksi viipaloituna ilman siemeniä 

3  porkkanaa
muutama peruna

                       (kuva lainattu sivustolta Puolialaston kokki)

Laita kookosmaito, sitruunaruoho, inkivääri sekä salottisipulit kattilaan. Kuumenna kunnes kiehahtaa. Lisää kana, kalakastike sekä palmusokeri ja kiehuta hiljalleen 5min tai kunnes kana on kypsää (älä ylikypsennä!). Lisää kuumaa vettä jotta keitosta tulee sopivan ohutta. Lisää tomaatit ja sienet ja kiehauta pari minuuttia. Lisää viimehetkellä limettimehu, kaffirlimen lehdet ja chilit. Pidä huoli etteivät tomaatit mene rikki. Maista ja mausta makusi mukaan lisää.

Jos et saa tavallisesta ruokakaupasta kaikkea tarvitsemaasi, suosittelen kääntymään Kallion etnisten kauppojen puoleen. Sieltä löydät kaiken ja halvalla! Esim nämä Kaffir limen lehdet olivat muistaakseni noin 2e ja niistä on riittänyt ainakin neljään keittoon.

 


3 kommenttia:

  1. Oi, että ihania kuvia kyllä..tahtoo kanssa ulkomaille lämpimään. Blogisi vaikuttaa mukavan erikoiselta ja ulkoasu on todella hieno. :) Onnea blogin pitämiseen! Mekin kaverin kanssa ollaan vasta aloitettu kirjoittaa yhtä vähän huumorillakin höystettyä blogia, niin aloittelijoita ollaan, mutta sulla kyllä seuraamisen arvoinen blogi ;D

    http://manifest2materialism.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. UPEITA KUVIA! :) Voi ei mun matkakuumeelleni ei tee ollenkaan hyvää tälläisten kuvien ihastelu! :D

    curiousnoora.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Mäkin aina välillä talvi-iltoina palaan kaikkien vanhojen matka-albumien ääreen muistelemaan ihania reissuja ja himmailemaan matkustusintoa. Viimeistään siinä vaiheessa kun katsoo kukkaroon, se into sitten katoaakin :D

    VastaaPoista