perjantai 16. marraskuuta 2012

Punajuuri-homejuusto keitto

Tiedän, että punajuuri jakaa mielipiteitä varmasti hyvin rankasti, mutta itse ihastuin kertaheitolla villiin kokeiluun, joka päättyi (tälläkertaa) onnellisesti. Luulen että siitä tulee vielä kylmien talvi-iltojen bravudi.





Punajuurikeitto

Kaksi sipulia
4 valkosipulin kynttä
noin ehkä 8-10  punajuurta
kanafondia
2 kasvisliemikuutiota
1 pakettti Aura-juustoa
kermaa about 2 dl
timjamia
rosmariinia
loraus punaviinietikkaa
loraus sitruunamehua

Punajuuret ja sipulit kattilaan ja pata porisemaan. Punajuuria saa keittää aika kauan, ehkä melkein 40 minuuttia.Kaada lähes kaikki vesi pois kun padan asukit tuntuvat kypsiltä. Jätä tilkka keitinlinetä kuitenkin pataan. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella koko helahoito. Lisää mausteet, punaviinietikka, sitruunamehu ja homejuusto ja keittele vielä reilu 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä.Keitto on parhaimmillaan kun se ei ole ihan kuumaa, vaan koostumus on hieman paksumpaa ja maut tulevat paremmin esiin.


2 kommenttia:

  1. Ohhooh, kuulostaa erikoiselta mutta etenkin näyttää hyvältä ! ^^ Pitää laittaa tämä muistiin. Tosin olen tosi huono tekemään keittoja, kun miehen pitää syödä tukevammin ja ei monia ruokia jaksa tehdä. :P Mutta ihana uudenlainen resepti!

    Mukavaa viikonloppua!

    Satu
    Indie by heart

    VastaaPoista
  2. Joo, Satu se ongelma on aina olemassa kun asuu kakslahkeisten kanssa :) Mutta jos keiton kaveriksi tehtailee bruschettoja tai lämpimiä voileipiä hyvillä täytteillä, miehtkin ovat tyytyväisiä ;)

    VastaaPoista