perjantai 3. elokuuta 2012

Mattolaituri

Nautin taas muutaman päivän maaseudun rauhasta kun M oli kavereineen RHCP:n keikalla Tallinnassa. Aamun suhasin mustikkametsässä koiran kanssa sillä seurauksella, että Robin oli saanut kauniin lilan raidoituksen kiehnätessään mustikoiden seassa ja minä...noh...olin muuten vain epämiellyttävän, hikisen ja höyrähtäneen näköinen. Mustikoita kertyi kuitenkin reilut 6 litraa suht lyhyessä ajassa. Lukijaystävällisistä syistä, en ole nyt ikuistanut aamun reissua, sillä kuvat olisivat järkyttäneet teidät;) Aamun lookkiin kuului muunmuassa pesemättömät hiukset, tuulihousut, Marimekon reikäinen raitapaita, huivi (päässä!!!) ja  liian isot kumpparit. 

Tuntuikin ihan hyvältä vähän freesiytyä ja lähteä taas takaisin kohti kaupunkia. Suhasin pikapikaa Kalion kotikoloon vaihtamaan vaatteet ja lähdin tyttöjen kanssa mattolaiturille lasilliselle.


Aluksi ilma oli ihanan kesäinen ja leuto vaikka olikin jo ilta, mutta sitten sekin hetken idylli särkyi ja tuli tosi kylmä! Onneksi mattolaiturilla oli huovat niinkuin monella muullakin ulkoilmaterdellä. Jylhät ukkospilvet värittivät taivaanrannan, mutta sadetta ei silti kuulunut. Onneksi. Auringonlaskusta ja sadepilvistä tuli ihana kontrasti ja taivaanrannan väritys näytti niin kauniilta.
Mulla oli kauhea nälkä kun marssin kotia kohden ja niinpä löysin itseni vielä hetken päästä mutustelemassa smetana-kebab- pizzaa Kallion kuppaisessa pizzeriassa. Ei mikään naisellisin valinta. Pizzeriaan asteli myös viisikymppinen mies, joka oli todella vahvassa humalassa. Kuuntelin hetken harmistuneena miehen jäätäviä juttuja ja rasistisia kommentteja pizzerian työntekijästä ja täysin tuntemattomasta syystä rohkaistuin hieman aukomaan päätä miehelle. Ukon käytös otti niin pahasti päähän, että oli pakko vilauttaa hänelle ideaa siitä, että hän lähtisi selvittämään päänsä kotiin enenkuin pilaisi muiden ihmisten päivän tökeröllä käytöksellään. Turpaanhan siinä meinasi sitten tulla ja lopulta pizzerian omistaja joutui rauhoittelemaan ukkoa ja minä livahdin pizzoineni kotiin. En tiedä mikä muhun meni. Yleinsä värisen kun haavan lehti hiljaa nurkassa tuollaisissa tilanteissa. Ja ehkä se on järkevää myös jatksossakin :D


Ps. Hei me mennään Bright colours of mine:n Nooran kanssa myymään ensi sunnuntaina 5.8.2012 klo 9-16 Hietsun kirpparille. Tulkaa moikkaamaan meitä! Nyt on putsattu ahkerasti kaappeja ja ainakin multa on tulossa 4 jätesäkillistä kamaa myyntiin! Nyt löytyy vaatteita kokoa 36-40, S-M,  pöydästä 38 !!!

1 kommentti: