keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Ruokaklubben USA teemalla

Olen joskus aiemminkin tainnut postailla meidän ruokaklubista, joka tosiaan kokoontuu aina epäsäännöllisen säännöllisesti noin kymmenen hengen voimin. Klubi on ollut pystyssä jo muutaman vuoden ja aivan mahtava! Ideana on toteuttaa kukin tapaamiskerta eri teemalla. Illan isännöintivuoro vaihtuu joka kerta. Viimekertainen teemamme oli Kamppi meets USA . Toteutimme kaiken niin majoneeseista, ketsupeista kuin sämpyläpihveistäkin omin käsin. Kiitos vielä illan isännälle ja emännälle!


Illan menu

Butternut Squash (talvikurpitsakeitto)

***
 
Burger Deluxe

Cheddar
Pickles
Colewslaw
Sweet potato fries
Ketchup
Mayo


***
   
Key Lime Pie

***
 


Amerikkalaisia  limsoja
Amerikkalaista viiniä

***

















Muodostimme viisi eri "vastuu-tiimiä". Itse olin Key lime pie tiimissä. Kakku oli minulle uusi tuttavuus, mutta ihastuin. Kakku on todella makea, joten näinollen se on myös erittäin riittoisa. Itse en ainakaan olisi (varsinaisena sokerihiirenä!) voinut kuvitellakaan santsikierrosta. Tässä ohje: 

Key lime pie  

Pohja
3 1/2 dl hienonnnettuja Digestive keksejä
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 rkl sokeria

Täyte 
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta

Marenki 
5 valkuaista
1 ¼ dl sokeria


Valmista pohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia, anna vuoan jäähtyä ritilällä. Nosta uunin lämpö 175°C:een.

Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan. Kypsennä 15 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä.

Tee marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5-10 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Laita piiras jääkaappiin tai pakastimeen muutamaksi tunniksi ja ota esille 15-20min ennen tarjoilua.

1 kommentti: