Päivänsankari ei välitä minkäänlaisista kakuista joten siksi täytekakkua ei pöydästä löytynyt. Pullaa tosin senkin edestä;) Jo paistovaiheessa pelliltä katosi 5 dallaspullaa parempiin suihin, ja nyt en puhu itsestäni. Sitäpaitsi, yleinsä aina kun leipoo pitkään ja hyörii useamman tunnin leipomusten tuoksussa, kaikki makea alkaa etomaan. Ainakin minua. Valitettavasti se tunne meni kuitenkin nopeasti ohi ja illalla kakkua upposi useampikin pala.
Mango-juustokakku on ehkä käynyt jo hieman tylsäksikin, koska sen helppotekoisuduen vuoksi olen tehnyt sitä varmaan kymmenkunta kertaa. Löysin kuitenkin Myllyn parhaat- sivustolta ohjeen jossa oli 1/2 dl limeä. Se raikasti kivasti kakkua.
Kakkupohja: | ||
1 |
pkt
| Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) |
Täyte: | ||
6 | liivatelehteä | |
½ |
dl
| mangotölkin lientä |
1 |
tlk
| säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g) |
300 |
g
| maustamatonta tuorejuustoa |
½ |
dl
| sokeria |
1 |
tl
| vaniljasokeria |
½ |
dl
| sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä |
4 |
dl
| kuohukermaa (2 tlk) |
Päälle: | ||
3 |
dl
| mangososetta (esim. lastenruokasosetta) |
4 | liivatetta | |
Koristeeksi: | ||
1 |
tlk
| säilykemangoa viipaleina |
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan
pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo
paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min.
Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa.
Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen.
Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat
ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti
juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin
kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne
mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää
loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä
vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti