maanantai 5. maaliskuuta 2012

Mangojuustokakku ja muuta makeaa

Viikonloppuna olin taas kotona maalla kun miehellä oli musahommia. Koko viikonlopun oli ihan mieletön sää, niinkuin varmaan suurimmassa osasssa maata. Juhlimme vielä sukulaisten kesken meidän pikku-teinin 14v. synttäreitä. Lauantai hurahtikin leipomistouhuissa. Aamupäivän aikana taittui 50 dallaspullaa, 30 korvapuustia, mangojuustokakku, persikkarahka-piirakka sekä fiestasalaatti.

Päivänsankari ei välitä minkäänlaisista kakuista joten siksi täytekakkua ei pöydästä löytynyt. Pullaa tosin senkin edestä;) Jo paistovaiheessa pelliltä katosi 5 dallaspullaa parempiin suihin, ja nyt en puhu itsestäni. Sitäpaitsi, yleinsä aina kun leipoo pitkään ja hyörii useamman tunnin leipomusten tuoksussa, kaikki makea alkaa etomaan. Ainakin minua. Valitettavasti se tunne meni kuitenkin nopeasti ohi ja illalla kakkua upposi useampikin pala. 




Mango-juustokakku on ehkä käynyt jo hieman tylsäksikin, koska sen helppotekoisuduen vuoksi olen tehnyt sitä varmaan kymmenkunta kertaa. Löysin kuitenkin Myllyn parhaat- sivustolta ohjeen jossa oli 1/2 dl limeä. Se raikasti kivasti kakkua.

 Kakkupohja:
 1
pkt
 Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
 Täyte:
 6
 liivatelehteä
 ½
dl
 mangotölkin lientä
 1
tlk
 säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)
 300
g
 maustamatonta tuorejuustoa
 ½
dl
 sokeria
 1
tl
 vaniljasokeria
 ½
dl
 sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
 4
dl
 kuohukermaa (2 tlk)
 Päälle:
 3
dl
 mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
 4
 liivatetta
 Koristeeksi:
 1
tlk
 säilykemangoa viipaleina 
 

 

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti