maanantai 20. elokuuta 2012

Terveisiä roadtripiltä

Pitkän hiljaiseloni syy on ollut roadtripin suuntaus keski-Eurooppaan. Yksi veljistäni on siellä vaihdossa ja lähdimme moikkaamaan häntä M:n ja nuorimman veljeni kanssa. Saksan säät olivat lämpimät, mutta tosi pilviset ja siitä rohkaistuneena päätimme ekstempporee vuokrata auton ja suunnata kohti Itävallan alppeja ja Italian gigoloja  rantoja. 

Huomioon ottaen sen, että matkustin kolmen miehen kanssa, M opetteli jo heti Münchenin lentokentällä sanomaan saksaksi "Minä vihaan saksalaisia", nukuimme M:n kanssa 3 yötä 80cm patjalla lattialla, kaikki kolme miestä opettelivat sanakirjan avulla mitä värikkäämpiä saksalaisia "sivistyssanoja", elimme kebabilla ja jäätelöllä, autossa haisi pieru ja banjot soi, reissu oli mitä ihanin! Paras matkaseura ja parhaat miehet. Siis nämä omani. Aviomies ja veljeni.

Reittimme meni jotakuinkin näin: Helsinki-München-Nürnberg-Innsbruck-Keiser- Riva del Garda- Garda- Garmisch Partenkirchen- Ausburg-Nünberg-Amsterdam-Helsinki. Eli Saksa, Itävalta, Italia, Hollanti. Monta kärpästä yhdellä iskulla!

Postaan matkatunnelmia useammassa postauksessa. Tässä tunnelmia Saksasta, matkan alkupuolelta.




 Nürnbergin kaupunki pommitettiin maailmansodan aikoihin lähes maan tasalle, mutta loistavan entisöintityön seurauksena kaupunki kukoisti kauniina täynnä historian havinaa ja upeita rakennuksia. Vesistö, linnan muurit ja kauniit kirkot hallitsivat kaupungin ilmettä. Erityisen rakastunut olin kaikkiin pieniin biergardeneihin ja kuppiloihin.

Vaikka matkusteleminen on aina ihanaa, erityisen mielenkiintoista se on maissa joilla on vahva historia. Se luo matkalle erityisen perspektiivin.




Nürnbergissä me käytiin myös polkuveneilemässä. Ensiksi nautin takapenkillä kauniista maisemista ja lihavista sorsista, mutta lopulta miehiltä kävi käsky rattiin eikä uikutus auttanut - myös minä jouduin polkuhommiin. 


Arvatkaa kumpi allaolevista matkaeväskuvista oli mun, ja kumpi poikien?





Tästä alkoi roadtrippimme ensimmäinen osa kohti takana siintäviä Alppeja ja Italian aurinkoa. Seuraavassa postauksessa tunnelmia Alpeilta ja Italiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti