keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pekoni-mansikka- halloum salaatti

Rakastan salaatteja, mutta olen tosi mielikuvitukseton kokki niiden suhteen. Kanasalaatti on jo aikoja sitten ollut pakko kuopata pois päiväjärjestyksestä, savulohisalaattia voisin syödä vaikka joka päivä, mutta savulohi taas on pahuksen kallista ja siihen ne mun variaatiot sitten loppuivatkin. No ei nyt ihan. Mutta melkein. Ainakin kaikkien kivojen salaattien variaatiot.


Lainasin Bright colourin sivuilta erästä pekonisalaattiohjetta ja hieman varioin sitä. Suosittelen! Tosin sen jälkeen kun salaatissa on pekonia, juustoa, pähkinöitä ja se on upotettu salaatinkastikkeeseen en tiedä voiko sitä kutsua enää "salaatiksi", mutta hyvää se ainakin oli.



 Salaatttiin tuli


-kesäkurpitsaa
-punasipulia
-maapähkinöitä
-rucolaa
-basilikaa
-mansikoita
-salaattia
-halloum juustoa
-tomaattia
-pekonia
-mansikkabalsamicoa


"Kylmät aineet" sekoitettiin ensiksi salaattikulhoon, jonka jälkeen kesäkurpitsa, sipulit ja pähkinät ruskistettiin pannulla kevyesti. Sen jälkeen paistoin pekonin ja halloumin ja odotin, että ne jäähtyivät kunnolla (mikään ei ole ällötävämpää kuin lämpimien täytteiden nahjistama salaatti).


Mansikkabalsamicoa saa nykyään jo ihan tavallisista ruokakaupoista. Mun kohdalla tuttavuus mansikkabalsamicon kanssa oli ainakin rakkautta ensi silmäyksellä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti