keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Maalaistytölle maalaisleipää ja kyllä se kaupunkilaisillekkin maistui

Mulla on pyörinyt kalenterin välissä jo iät ja ajat viimekesänä piknikillä saamani leipäresepti (kiitos vaan Joanna). Toimeliaana naisena ( not ) sain nyt vuoden jälkeen aikaiseksi toteuttaa aikeeni ja testattua leipää. Leipä oli todella helppo vääntää, eikä itsetehdyn leivän tuoksua voita kyllä mikään. Tämän leivän kohdalla ei voi kyllä epäonnistua. Ja niin kauan kuin leipä tuoksui kerrostalon 5.kerroksessa, kuvittelin olevani kunnon kodin hengetär. Sitten rupesin katsomaan pyykkikasoja ja muistelemaan milloin meillä viimeksi oltiin imuroitu. Se hieman vähensi illuusiota :D

Leipä sopi hyvin erilaisten juustojen kanssa kuten piknikillä teimme, mutta tälläkertaa söimme sitä basilikanlehtien, mozzarellan ja tomaattien kera.






Maalaisleipä

6 dl maitoa
2 rkl hunajaa (laitoin ainakin 3)
1 pussi + 1/3 pussia kuivahiivaa
10 dl vehnäjauhoja
3 tl suolaa

Kohota tunti, laita jauhoja pinnalle ja nostele pellille. 240 astetta ja 20 min. Jos haluat vielä rapsakamman kuoren, pidä muutaman minuutin yliaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti