tiistai 18. syyskuuta 2012

Omenastruudelia ja sunnuntai-kaffet

Olin käymässä taas kotona Klaukkalassa ja rahtasin sieltä kunnon kassillisen omenoita kaupunkiinkin. Näytin taas varsinaiselta kassialmalta rahdatessani kaikkia laukkuja ja nyssyköitä, mutta siinä nyt ei ole varsinaisesti mitään uutta.

Sunnuntaina mentiin pitkästä aikaa SUHE:een ja ystäväni C pistäytyi meillä kaffella sitä ennen. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä Apfel struudelia, jota syödään erityisesti Saksassa ja Itävallassa. Vaikka jouduin korvaamana filotaikinan voitaikinalla, eikä sekään ollut itse tehtyä, struudelista tuli aika hyvää ;)







Omenastruudeli oli kivaa piristystä tavallisen omenapiirakan korvaten, sillä olen aivan korviani myöten täynnä jo iänikuisia omenapiirakoita.(Ellei niissä ole jotakin kivaa jujua tai uutta vivahdetta). Välilläon kiva kokeilla jotakin uutta.

Tässä teille ohje. Se on muunnelma Kotilieden omenastruudeli reseptistä.Itse korvasin mascarponen saksanpähkinäjäätelöllä, eikä sekään ollut aivan huono vaihtoehto ;)

Apfelstruudel

Taikina

5dl vehnäkauhoja
1tl suolaa
1 muna
0,5 öljyä
1,5 vettä

100g voita

Täyte

5-6 hapanta omenaa (noin 500g)
50-75g voita
100g saksanpähkinöitä
50g amarettikeksejä tai esim kuivan kakun muruja tms
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl fariinisokeria
100g rusinoita
1 rkl perunajauhoja
2tl kanelia
1 tl inkivääriä

Tarjoiluun

rasia mascarponea (Noin 250g)
2 rkl tomusokeria
ripuas kanelia ja vaniljasokeria

1. Valmista taikina. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon muna, öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Rouhi saksanpähkinät ja paahda niitä kuivalla pannulla hetken. Rouhi keksit

3. Kauli taikina puhtaan jauhotetun liinan päällä läpinäkyvän ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy sillä. Jätä ¼ voista käyttämättä.
4. Levitä voidellun taikinalevyn päälle omenakuutiot, saksanpähkinärouhe ja muut täytteen ainekset. Rullaa liinan avulla kääretortuksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle edelleen liinaa apuna käyttäen. Voitele päältä jäljelle jääneellä sulatetulla rasvalla.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
6. Tarjoa tomusokerilla ja kanelilla maustetun mascarponen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti