maanantai 4. kesäkuuta 2012

Yrttejä metsästämässä

Meillä on jo pitkään ollut ostoslistalla yrtit ikkunalaudale. En tietenkään ole saanut hoidettua asiaa pois päiväjärjestyksestä, mutta tänään kahden viikon neuropsykologian lukujakson aikana, aikaa tuntui kummasti riittävän myös viherpeukaloinnille. (Kuten sitä on riittänyt siivoukselle, lenkkeilylle, vaatekaappien järjestelemiselle jne jne jne) Eli siis oikeasti sitä ei todellakaan olisi ollut.



Hilpasimme kummitätini kanssa Hakaniemen torille haistelemaan toritunnelmaa, nauttimaan auringosta ja metsästämään yrttejä. Löysimme tosi meheviä yrttipuskia! Hinnat vaihtelivat 3-4 euron välillä. Myyjä oli mahtava mamma ja antoi samaan syssyyn pikakurssin viherpeukaloinnista, sämpyläresepteistä ja lihan marinoinnista. Voin todella suositella käymään siellä! Hinta-laatusuhde oli ihan mahtava!



Matkaan tarttui kreikkalaista basilikaa, thaibalisikaa, salviaa, rukkubasilikaa, minttuaja rosmariinia. Kummitäti meinasi seota yrttien ihanuudesta ja minulla oli täysi työ kiskoa hänet paikalta pois, jotta hän ei olisi tyhjentänyt koko toria. 





Kukkien ostossa avusti myös Einari, myyjän mukaan äkäinen vanha ukko. Se vahti silmä kovana, että maksoimme kukat ja kävi välillä kerjäämässä hellyyttä. Ainakin nämä naiset tuo vanha herra hurmasi. Chramikas harmaus taitaa vedota useampiinkin naisiin.









Hirveän sotkun sain taas aikaiseksi, mutta siinä nyt ei taas ollut mitään yllättävää. Onneksi M ei ollut kotona. Sotku oli pieni murhe viherpeukaloinnin rinnalla. Nyt ootan innolla, että M tulee töistä ja voin leipoa jotain leipää jonne sekoittelen yrttejä joukkoon! Aurnkoista päivää! Peace.



2 kommenttia:

  1. :) hih, ihania kuvia. On pitänyt laittaa pikku-kasvihuoneeseen parvekkeelle jo pitkään jotain yrttejä kasvamaan mutten ole saanut aikaiseksi (onnistun tosin tappamaan huonekasvitkin!:D)

    Satu
    Indie by heart

    VastaaPoista
  2. No niin mäkin olen onnistunut tekemään sen kerta toisensa jälkeen...mutta josko nyt onni suosisi paremmin. Oon ainakin ihan fiiliskissä noista yrteistä ja tehnyt jo kaikkea ruokaa mihin niitä voi käyttää :D Siitä postauksia myöhemmin. Parvekkeelle saisi varmaan ihanan "miniyrttitarhan" :)

    VastaaPoista