Kokeiltiin hetken aikaa M:n kanssa olla ilman hiilareita ja silloin tuli kokeiltua erilaisia ruokia, paljon myös sellaisia joihin en muuten ehkä koskisi. Tallentelin silloin periodin aikana koneelle kuvia kokkailuista, mutten muistanut lisätä niitä blogiin. Siksi siis vasta nytten ruokapostausta....
Moussaka oli yksi mikä kokeiluperiodilta jäi positiivisena muistona mieleen. Vähän kuin lasagnea ilman lasagnelevyjä. Valmistus on tosi helppoa, mutta vie kyllä jonkunverran aikaa. Tässä yksi kokeilemistani moussakaohjeista.
Tässä linkki Moussaka ohjeeseen Valion sivuille
Itse taas hieman varioin ohjetta ja lisäsin joukkoon muunmuassa kesäkurpitsaa ja sipulit tuplana. Olen kuullut joidenkin lisäävän myös valkoviiniä juustokastikkeeseen.
Moussaka oli yksi mikä kokeiluperiodilta jäi positiivisena muistona mieleen. Vähän kuin lasagnea ilman lasagnelevyjä. Valmistus on tosi helppoa, mutta vie kyllä jonkunverran aikaa. Tässä yksi kokeilemistani moussakaohjeista.
Tässä linkki Moussaka ohjeeseen Valion sivuille
Valmistusaineet
2 pientä (600 - 700 g) | munakoisoa |
2 (450 g) | jauhoista perunaa , esim. Rosamunda |
Jauhelihakastike
400 g | paistijauhelihaa |
2 rkl | juoksevaa oivariinia |
3 (350 g) | sipulia |
2 - 3 | valkosipulin kynttä |
1 tlk (500 g) | paseerattua tomaattia |
1 | liha-juuresliemikuutio |
1 tl | pippurisekoitusta |
3/4 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
1 rkl | oreganoa |
1/5 tl | kanelia ( 1 maustemitallinen) |
Juustokastike
1 dl | vehnäjauhoja |
6 dl | täysmaitoa |
2 1/2 dl (125 g) | juustoraastetta |
1/2 tl | suolaa |
1/5 tl | muskottia (1 maustemitallinen) |
Pinnalle
1/2 dl (25 g) | Juustoraastetta |
Itse taas hieman varioin ohjetta ja lisäsin joukkoon muunmuassa kesäkurpitsaa ja sipulit tuplana. Olen kuullut joidenkin lisäävän myös valkoviiniä juustokastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti