maanantai 16. huhtikuuta 2012

Punavuoren ruokaklubi

Ruokaklubi kokoontui taas keväisessä hengessä, tälläkin kertaa Punavuoren kulmilla. Teemana oli suomalainen ruoka.

Alkuruokana listalta löytyi tuorehernekeitto ( kuullosti not-top 10-lista-ruualta, mutta oli  aivan mielettömän hyvää!), karamellisoidut punasipulit vuohenjuuston kera saaristolaislivällä sekä siikatartarta.

Pääruokana oli kolmea erilaista pyrettä: punajuuripyre, lanttuselleriporkkana-pyre sekä perunapyre. Niiden kanssa oli hirvipaistia ja aivan  u s k o m a t t o m a n hyvää punaviinikastiketta!

Jälkiruokana oli tyrnihyytelöä valkosuklaamoussen kera. Ja ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että oli kyllä todella hyvää. En valitettavasti muista nyt yhtään meidän viinejä nimeltä. Tässä vähän tunnelmia klubi-illasta...














Valkosuklaavaahto

240 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
4 rkl sokeria

1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Nosta haudeosa pois kattilan päältä kun suklaa on sulanut.

2. Vatkaa tuorejuuston joukkoon hieman jäähtynyt suklaa, sitruunankuoriraaste, mehu sekä vaniljasokeri.

3. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto kahdessa erässä varovasti nostellen tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon.

4. Annostele valkosuklaavaahto jälkiruokamaljoihin. Koristele jälkiruoka ripottelemalla tummasta suklaasta juustohöylällä höylättyjä lastuja annosmaljan pinnalle.
 
 
 
Siikatartar

• 600 g graavia siikaa
• 1,5 rkl rypsiöljyä
• 3 rkl hienonnettua tilliä
• 1,5 rkl kaprista
• ripaus musta- tai valkopippuria
• Sipulia

1.Leikkaa siika ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen pienen pieniksi kuutioiksi.

2.Sekoita kuutioiden joukkoon öljy, tillisilppu ja kaprikset.

3.Mausta siikasilppu lopuksi varovasti pippurilla. Tarjoa tartar alkuruokana keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti