sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Blinipartyt

Aamulla kävin juoksemassa, ostoksilla Hakaniemen vanhassa kauppahallissa ja kustomoin yhden vanhan paidan kuntoon. Lauantai-iltana meidän kilpparikolmikko (nimitys jäi elämään joskus reilireissun jälkeen) kokoontui taas herkuttelemaan ja höpisemään. Näiden tyttöjen seurassa on aina niin hyvä olla.





Tehtiin blinejä Hans Välimäen reseptin mukaan, ja täytyy sanoa, että suosittelen erittäin lämpimästi. Muutaman viimeaikoina tehdyn ei-niin-taivaallisen makunautinnon jälkeen, tämä todella hiveli makuhermoja. (Tai sitten meillä oli vaan niin kova nälkä). Illan emäntä oli tehnyt myös aivan uskomattoman hyvää alkumalja-juomaa. Se oli vähänkuin fresitaa, mutta mansikoiden siajsta maistuivat soseutetut mustikat. Raikasta ja erilaista. Tämä päätyy ehdottomasti kokeilulistalle! 




Täytteet sovelsimme päästämme, mutta ne  kyllä toimi ihan hyvin. Erityisen säväyksen jätti suolakurkut ja hunaja. Kuullostaa mielestäni todella vastenmieliseltä, mutta oli ihana yhdistelmä! Tarjolla oli:


-Jättikatkarapu-avokado-smetana mousse
-Savulohi-punasipuli-tuorejuusto-sitruuna mousse
-Mätiä ja smetanaa
-Suolakurkkuja ja hunajaa




Voiko suloisempaa blinien paistajaa enää kuvittella?






Illan emäntä oli tehnyt jälkiruuaksi Banoffeeta. Siinä yhdistyivät, kinuskin, banaanin, rahkan, kaakaon ja kaurakeksien hurmaava yhdistelmä. Ihanan erilaista, kun tuntuu, että juustokakut alkavat olla jo vähän meneen talven lumia. Ne ovat toki aivan ihania, mutta jo niin maistettuja, testattuja ja ehkä vähän tylsiä. 


Tässä teille blinitaikinan ohje. Tein itse 1,5 kertaisen annoksen joka oli aivan liian suuri kolmelle. Tästä ohjeesta riittää hyvin 3-4 henkilölle. Muistakaa olla tarkkoina grammojen kanssa! 1 dl jauhoja on noin 65 g! Tämän opin itsekkin vasta tämän reseptin kanssa sekoillessani.


Hans Välimäen bliniohje


Vaihe 1
5,5 dl maitoa
3/4dl smetanaa
25g hiivaa
2 keltuaista
250g tattarijauhoja
115g vehnäjauhoja
1 tl suolaa


Vaihe 2
2 valkuaista
1 dl olutta


1.Sekoita vaiheen 1 ainesosat taikinaksi ja anna levätä vähintään 6h.


2.Lisää olut ja nostele lopuksi varovasti joukkoon vaahdotetut valkuaiset.


3.Paista pannulla rapeiksi voissa ja tarjoile kuumana haluamasi lisukkeidenkanssa. Kirkkaalla voilla saa kuulemma rapeamman pinnan, mutta kyllä blineistä tuli rapeita (hurjalla voimäärällä!) näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti