lauantai 24. marraskuuta 2012

Ruokaklubi Kreikassa

Huomasin huomista ruokaklubia miettiessäni, että olen unohtanut kokonaan postata tunnelmat meidän itse järkkäämästä klubikerrasta! Ruokaklubi kävi Kallionkolon lisäksi nimittäin myös Kreikassa! Ainakin tunnelman ja ajatuksen tasolla.

Kreikka-teema onnistui tosi kivasti ja ilta oli ihana! Erityisen kivaa se oli sen takia, että viimeksi järkkäämästämme kerrasta jäi vähän huonoja muistoja hampaankoloon. Japani-teema ei nimittäin mennyt ihan suunnitelmien mukaan  - kovista ennakkovalmisteluista huolimatta:D Mutta nyt homma toimi, ja oli ihana saada klubilaiset ensimmäistä kertaa meille tänne Kallion koloon.Kreikka-teeman menusta löytyi erilaisia tahnoja; muunmuassa munakoisosta valmistettua baba ganoushia sekä perinteistä tzatzikia. Niitä tarjoiltiin alkuruokina feta-yrtti-sipuli täytteisen kreikkalaisen leipäkranssin kera.
Pääruokana tarjoiltiin viinilehtikääryleitä, Karitsan jauhelihalla ja parmesanilla täytettyjä paprikoita (oli muuten taivaallisisa!!) sekä pinaatti-juusto piirakkaa, joka oli tehty filotaikinasta. Viininä oli perinteistä kreikkalaista viiniä pikantilla (tai useimpien mielestä ei-niin-pikantilla) männyn pihkan maulla höystettynä sekä hieman "helpompia" viinejä.Jälkiruokana oli toooosi makeaa baklavaa. Myös vesipiippu alkoi porista illan tummuessa.

Jännä minkälaisia ruoka-aarteita Kreikka-teemallakin löytyi, vaikka ennakko-olettamuskin olikin aluksi, että kreikkalaiset mauy on jo aika testattuja ja ehkä hieman tylsiäkin. Toisin kävi.
1 kommentti:

  1. Onpas ihana idea! Voisin varastaa idean itsellekin kunhan tästä vähän tahti rauhoittuu joulun jälkeen. :)

    VastaaPoista